30+ days ago - req14712

MBO functies bij ASML Manufacturing

Manufacturing

Mechanical engineering

Electrical engineering

Mechatronics

In a nutshell

Location

Veldhoven, Netherlands

Team

Manufacturing

Experience

3-7 years

Degree

High school

Job Category

Mechanical engineering, Electrical engineering, Mechatronics

Travel

10%

Introduction

ASML is ’s werelds meest toonaangevende leverancier van lithografische systemen voor de halfgeleider industrie. Wij bouwen de instrumenten die nodig zijn voor een cruciale productiestap: die van het creëren van patronen van elektrische circuits op computerchips . Wij leveren alle benodigdheden aan de chipfabrikanten voor de massaproductie van dergelijke patronen op silicium ‘wafers’.

De afdeling Manufacturing and Planning (M&P) monteert, bouwt en levert al onze systemen al vanaf het prototypestadium en alles wat daarna komt. Ook bieden we ondersteuning aan de installatieteams die complete systemen bij de klanten opzetten. Maar, elke generatie van nieuwe systemen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat kan betekenen dat behalve hele systemen in elkaar zetten het team van Manufacturing ook verantwoordelijk is voor het uit elkaar halen van deze systemen en weer met een frisse blik kijken naar oplossingen voor de uitdagingen die nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen. Onze collega’s van de afdeling M&P beschikken over een zeer gedegen kennis van de verschillende delen die samen de machine vormen en ze zijn in staat om mogelijke knelpunten te identificeren.

Onze fabrieken zijn verspreid over de hele wereld en onze belangrijkste TWINSCAN en EUV fabrieken bevinden zich op de campus van ons hoofdkantoor in Veldhoven.

Job Mission

Met een technische MBO4 achtergrond kun je letterlijk deel uitmaken van de drijvende kracht van de complexe en innovatieve wereldtechnologie. Door de lithografie machine te testen en te monteren maak je deel uit van het proces die onze toekomst op het gebied van technologie bepaalt.

Bij de afdeling Manufacturing hebben we twee verschillende functies beschikbaar: Test Technician en Assembler. Beide functies zullen je uitdagen om te werken in een high tech omgeving waar de kwaliteitsnormen hoog zijn en doelen behaald moeten worden. Jouw vaardigheden zijn dan ook hard nodig om het best mogelijke product te leveren aan onze klanten.

Job Description

Het aanpassen, testen en leveren van ASML producten of (sub) modules volgens de specificaties en leveringstijden.

De Test Technician is verantwoordelijk voor het aanpassen en testen van ASML producten en het oplossen van problemen die eventueel kunnen ontstaan, terwijl geplande leveringen en kwaliteit nog steeds hoogste prioriteit krijgen. Als Test Technician deel je ook jouw verbetersuggesties rondom producten of productieprocessen voor zowel bestaande als nieuwe producten. Je zorgt voor de documentatie van de producten, processen en het meten van gegevens in de vorm van protocollen en databanken. Je biedt ondersteuning wanneer nieuwe producten in het productieproces geïntroduceerd worden. Je identificeert en meldt mogelijke knelpunten en lost technische problemen op, zo nodig in samenwerking met collega’s van andere vakgebieden.

De Assembler monteert en kwalificeert (sub) modules en/of integreert deze in het eindproduct.Als assembler ben je verantwoordelijk voor het verwezenlijken van geplande productie doelen. Deze functie bestaat voor 90% uit montageactiviteiten en ondersteuningstaken in de kwalificatie- en integratiefase van de machine (onderdelen wisselen, testen uitvoeren, zeer kwetsbare, high tech oppervlaktes schoonmaken). De overige 10% van de tijd ben je bezig met testactiviteiten (testen op lekkages, hoogspanningstesten, kwalificatietesten).

Education

Een MBO 4 diploma in een van de onderstaande vakgebieden:
Werktuigbouwkunde
Mechatronica
Luchtvaarttechniek
Elektrotechniek
Voertuigentechniek

Experience

Praktijkervaring in een high tech productieomgeving of klantenservice
Aantoonbare affiniteit met testen/monteren en troubleshooting is essentieel

Personal skills

  • Je kunt goed werken in een multidisciplinair team in een high tech omgeving
  • Je kunt goed omgaan met onzekerheden en druk
  • Je bent proactief en een flexibele teamspeler
  • Je beschikt over voldoende communicatievaardigheden in het Engels en Nederlands

Other information

Wij bieden onder andere:

Concurrerend salaris
13e maand
8% vakantiegeld
Pensioenplan
Collectieve zorgverzekering
Reiskostenvergoeding
Training- en ontwikkelingsmogelijkheden

Het gaat om een rol die bestaat uit 2 ploegendiensten of 5 ploegendiensten:

2 ploegendienst rooster:je werkt in de ochtend of de avond shift. 1 keer in de 4 weken werk je een weekend in de dagshift (in nominaal). Het kan echter zijn dat we soms in upturn werken, waarbij we je vragen om voor korte periode meer te werken.

5 ploegendienst rooster: je wisselt de ochtend/avond en nachtshift af (2x ochtend, 2x avond, 2x nacht) waarna je 4 dagen vrij bent. Het rooster herhaalt zich iedere 10 weken, waarin je 6 weekenden werkt.

De voertaal bij ASML is Engels. De sollicitatieprocedure en correspondentie hierover zal in het Engels zijn. Je mag voor deze sollicitatie kiezen of je een Nederlandse of Engelse sollicitatiebrief en cv instuurt.