Productie Engineer

Manufacturing

Electrical engineering

Mechanical engineering

Optical engineering

In a nutshell

Location

Veldhoven, Netherlands

Team

Manufacturing

Experience

0-2 years

Degree

Bachelor

Job Category

Electrical engineering, Mechanical engineering, Optical engineering

Travel

10%

Published: 30+ days ago Job ID: req24835

Introductie

Ben jij net afgestudeerd en wil jij je carrière beginnen bij een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld? Of ben jij toe aan een tweede stap en wil je meedoen in de Champions League van de high tech wereld? Dit is jouw kans!
Werken bij ASML betekent deelnemen aan de ontwikkeling van grensverleggende technologie die de huidige maatschappij helpt bij het oplossen van de meest complexe uitdagingen! Wij leveren lithografie machines aan onze klanten die door middel van de nieuwste technieken patronen op silicium wafers aanbrengen. Hieruit ontstaan uiteindelijk microchips die veelvoudig worden gebruikt in allerlei geavanceerde, alledaagse en toekomstige elektronische apparatuur en technologische toepassingen. Zie jij een uitdaging in het werken binnen een productie omgeving met high tech producten en gecompliceerde productieprocessen? Wil jij deel uitmaken van een team vol gemotiveerde ingenieurs en heb jij de vaardigheden om het verschil te maken? Lees dan verder!

De missie

Om te kunnen blijven innoveren hebben wij technisch talent nodig met verschillende vaardigheden en competenties. Binnen de afdeling Production Support zoeken wij verschillende profielen om onze teams te versterken.

Denk jij in oplossingen en wil jij:
Op basis van jouw technische analyses oplossingen vinden van complexe vraagstukken bij een EUV machine die straks naar de klant verstuurd wordt? Wil je een schakel zijn tussen de productieafdelingen en ontwikkeling van de ASML systemen om EUV machines te bouwen en mee te denken in het continu verbeteren hiervan?

Dan is een rol binnen First Line Support misschien wel iets voor jou!

Ben jij een procesverbeteraar en wil jij:
Uitvoerende taken leiden in een multicultureel team en technische processen dusdanig verbeteren zodat dit direct impact heeft op de productie resultaten? Impact maken door jouw analytisch vermogen zo in te zetten dat we door middel van jouw expertise lead times verkorten, kosten verminderen en kwaliteit en efficiëntie voorop stellen? Communiceren op alle niveaus tussen alle relevante afdelingen?

Dan is een functie binnen Production Support misschien wel iets voor jou!

Functieomschrijving

Vanwege de groei van ASML zijn we continu op zoek naar technische profielen zoals hier beschreven. Door te solliciteren op deze vacature kunnen we samen kijken naar de mogelijke match en waar jouw ambities en vaardigheden het beste tot hun recht komen. ASML groeit alleen als de medewerkers ook kunnen groeien, vandaar dat wij op zoek zijn naar de juiste match voor elke specifieke functie. Deze vacature biedt jou dus de kans om in aanmerking te komen om met de recruiters in gesprek te komen om de beste match voor jou te vinden binnen verschillende afdelingen van ASML. Mocht jij op basis van deze vacature al een mogelijke voorkeur hebben, dan vernemen wij dit graag in jouw motivatiebrief.

Mogelijke functies kunnen zijn:
- Production Engineer;
- First Line Support Engineer / Troubleshooter;
- Process Engineer.

Opleiding

Minimaal Bachelor niveau (het liefst met enige werkervaring) t/m praktijkgerichte PhD:
- Mechanica;
- Mechatronica;
- Elektronica;
- Natuurkunde;
- Werktuigbouwkunde;
- Luchtvaart techniek;
- Overige opleidingen die hier sterke raakvlakken mee hebben.

Ervaring

Heb je net jouw bachelor of master diploma op zak? Dan is dit de perfecte start van je carrière!
Heb je een bachelor diploma en relevante ervaring in soortgelijke functies en industrieën en sterke affiniteit met techniek, dan zien we ook graag jouw sollicitatie voorbijkomen!
En reageer ook zeker als je ervaring hebt in een high tech productieomgeving waarbij je gewerkt hebt met complexe processen, want ook voor de afdeling Production Support kunnen we met jouw ervaring en kennis samen groeien.

Persoonlijke vaardigheden

- Goede sociale en communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus;
- Een brede technische en organisatorische kennis;
- Een netwerker die kennis en informatie deelt en weet te vinden;
- Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden.

Positie in de organisatie

EUV Factory
Onder director Engineering
First Line Support: 4 identieke teams (20 per team) met 9 specialisatie gebieden met betrekking tot de modules van de machine. Jonge, servicegerichte teamleden die energie krijgen van de dynamiek in de productiefabriek bij het op tijd leveren van EUV machines.

TwinScan Factory
Production engineering en Process Engineering binnen de TwinScan Factory.
Als Process Engineer werk je in het team Process Improvements. Dit is 1 van de 4 afdelingen binnen deFAB Operations organisatie. Het is end-to-end georganiseerd volgend de Lean principes.
Als Production Engineer rapporrteer je aan de Team manager van LAB production engineering. Je verbetert productie processen voor(new) product development projecten binnen de pilot fabriek.

Overige informatie

Voor de rollen binnen First Line Support zul je gaan werken in ploegen. Deze ploegen bestaan uit 5 avonden en 1 weekend per maand, met als compensatie 5 doordeweekse vrije dagen en 18% ploegentoeslag.
De Production Engineeringrollen zijn binnen kantooruren.
Voor al deze functies dien je te voldoen aan de US Export Control regulations
Voor sommige functies zal incidenteel reizen naar klant (op escalatiebasis) tot de mogelijkheden behoren (Korea, Taiwan, USA).


Learn more about this job