Management Assistent

Management Support

In a nutshell

Location

Veldhoven, Netherlands

Team

Management Support

Work Experience

4-9 years

Educational Background

Other non-technical backgrounds

Travel

No

Remote Work

Partially

Time Type

Full time

NEW Job ID: req41587

Introduction to the job

Vind jij het leuk om te organiseren en plannen in een dynamische omgeving? Ben je pro actief en werk je graag bij een Internationaal bedrijf? Dan is de vacature van management assistent bij ASML helemaal iets voor jou!


Als management assistent bij ASML ben je onderdeel van MSO (Management Support Organization). Dat betekent dat er met jou nog +/- 150 assistenten werkzaam zijn, verdeeld over verschillende clusters, die samen meer dan 400 senior managers ondersteunen. Een unieke manier van werken die je nergens anders vindt.


Wat erg fijn is aan deze manier van werken, is dat je volledig zelfstandig je werkzaamheden uit kunt voeren, maar er altijd collega’s zijn waar je hulp aan kunt vragen.

Role and responsibilities

In deze rol ben je het eerste aanspreekpunt voor de manager(s) die jij ondersteunt. Je maakt deel uit van het management team door vergaderingen bij te wonen en je weet wat er speelt op de afdeling. Je bent voor hen de link tussen verschillende afdelingen van ASML, je collega’s en eventuele leveranciers.
 

Werkzaamheden die o.a. bij de functie horen:

 • Complex (internationaal) agendabeheer;
 • E-mail management;
 • Vergaderingen voorbereiden, zowel online als offline.
 • Teambuilding dagen en evenement organiseren;
 • Reizen boeken;
 • Declaraties verwerken;
 • Jaarplanningen maken;
 • Facilitaire voorzieningen op de werkvloer beheren;
 • Delen van informatie met collega's en elkaar feedback geven zodat de teams optimaal functioneren.

 

ASML is op zoek naar assistenten voor verschillende niveaus:
 

Junior Management Assistent: je hebt 1 tot 3 jaar ervaring als management assistent (of een ondersteunende rol) of een sterke motivatie om junior management assistent te worden. Je bent leergierig, durft vragen te stellen en bent niet bang om op tijd om hulp te vragen. Het verschil tussen een Medior MA en een Junior MA is dat een junior MA veel operationeel werk doet.
 

Junior/Medior Management Assistent/Administrator: Je hebt 2 tot 4 jaar ervaring in een administratieve of assistent-rol. Hier heb je een mix van MA en administratieve taken zoals onboarding-ondersteuning. Hierbij kun je denken aan aanvullende werkzaamheden zoals: adviseren en bewaken van de verplichte documenten voor onboarding, herplaatsingen en offboarding van medewerkers.
 

Medior Management Assistent: je hebt minimaal 3 tot 7 jaar relevante ervaring als Management Assistent of in een soortgelijke ondersteunende rol in een internationale omgeving. Je bent in staat zelfstandig te werken. Een medior MA voert uit, doet operationeel werk maar zorgt er ook voor dat dingen gedaan worden.
 

Senior Management Assistent: je hebt minimaal 7 tot 10 jaar ervaring als Management Assistent in een internationale omgeving. Je bent de sparringpartner voor je collega's op het secretariaat. Een senior MA initieert, lost problemen op en creëert nieuwe manieren van werken.
 

sr. Management Assistent/Coördinator: Naast de reguliere taken van een senior MA ben je ook verantwoordelijk voor de coördinatie van een kleine groep Management Assistenten. Je coacht nieuwkomers en de teamleden in hun dagelijkse operationele taken. Samen met andere senior MA's/coördinatoren binnen het cluster bepaal je de stip op de horizon. Je creëert een uniforme manier van werken om de organisatie op een duurzame manier vooruit te helpen en filtert de verspilling eruit.

Education and experience

Belangrijk is dat je het leuk vindt om te werken in een complexe en continue veranderende omgeving zoals ASML is. In deze functie ben jij degene die altijd overzicht heeft, prioriteiten kan stellen, communiceert en pro actief de behoefte van de mensen om je heen kan aanvoelen en daar ook meteen naar handelt.

Jij bent iemand die geen uitdaging uit de weg gaat en voldoening haalt uit het oplossen van problemen. Natuurlijk word je in het begin geholpen door je buddy die je wegwijs maakt binnen ASML en de systemen die worden gebruikt, maar je bent zelf ook niet bang om fouten te maken.
 

Dit ben jij:

 • Minimaal MBO werk- en denk niveau (afhankelijk van de vacature junior/medior etc.)
 • Kennis van Office 365 en Microsoft Teams;
 • Kennis van de Nederlands en Engelse taal (in woord en geschrift);
 • Je kunt zelfstandig werken en hebt een pro actieve werkhouding;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie (pre) (ook afhankelijk van vacature junior/medior etc.).

Dit bieden we jou:

 • Salarisrange (per functie verschillend);
 • 13e maand en bonusregeling;
 • 40 vakantiedagen (27 vakantiedagen en 13 ADV dagen);
 • Pensioen regeling;
 • Collectieve zorgverzekering;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Continu aanbod van cursussen en trainingen;
 • Betrokken bij hoog niveau management.

Diversity and inclusion

ASML is an Equal Opportunity Employer that values and respects the importance of a diverse and inclusive workforce. It is the policy of the company to recruit, hire, train and promote persons in all job titles without regard to race, color, religion, sex, age, national origin, veteran status, disability, sexual orientation, or gender identity. We recognize that diversity and inclusion is a driving force in the success of our company.

Other information

Werken bij ASML is een unieke kans met oneindig veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Er heerst een open en informele sfeer en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Vind je het leuk om naast je functie deel te nemen aan andere projecten, dan is daar zeker ruimte voor!
 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu op de functie van management assistent! Wij ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief in het Engels.

 Dit is een pijplijn positie, wat betekent dat we tijdens het sollicitatieproces kijken welke afdeling bij jouw profiel past. Voor de meeste functies zijn wij op zoek naar kandidaten die 32-40 uur beschikbaar zijn.

Meer weten over solliciteren bij ASML? Lees onze veelgestelde vragen.

 


Learn more about this job