Global Support Engineer Apprentice - San Diego

Customer support

Electrical engineering

Mechanical engineering

Physics

In a nutshell

Location

Veldhoven, Netherlands

Team

Customer support

Experience

0-2 years

Degree

Bachelor

Job Category

Electrical engineering, Mechanical engineering, Physics

Travel

20%

Published: today Job ID: req52984

Global Support Engineer Apprentice – San Diego

ASML US brengt de meest creatieve geesten in wetenschap en technologie samen om lithografiemachines voor halfgeleiderfabrikanten te ontwikkelen die de sleutel zijn tot het produceren van snellere, goedkopere en energiezuinigere microchips. Downtime van onze machines is erg duur voor onze klanten. Om deze kosten te minimaliseren, is de Customer Support (CS) organisatie van ASML verantwoordelijk om de systemen zo snel mogelijk te diagnosticeren en te repareren.

Ons Global Support Center (GSC) zorgt voor geavanceerde technische ondersteuning op afstand vanuit 2 verschillende continenten (Europa en Noord-Amerika) in samenwerking met de wereldwijde ASML-teams op de klantlocaties van ASML. De technische problemen van de machines van ASML zijn zeer complex: samenwerking door GSC-ingenieurs in cross-functionele engineeringteams is de sleutel tot een duidelijke diagnose van hardware, software en prestatieproblemen. Na de diagnose is het GSC verantwoordelijk voor het opstellen van technische actieplannen om het systeem te repareren en te herstellen. GSC kan ook ter plaatse komen om de lokale ASML-teams te helpen problemen op te lossen bij de klant. Alle incidenten die op de locatie van de klant worden vastgesteld, worden geanalyseerd en gedocumenteerd om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Wat bieden wij jou?

Als Global Support Engineer Apprentice bieden we je een opleidingstraject van twee jaar in Veldhoven om je voor te bereiden op het toetreden tot het GSC-team in San Diego. Het GSC-team in Veldhoven laat je kennismaken met de ASML-technologie en coacht je intensief om je vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens jouw opleidingsperiode in Nederland heb je nauw contact met een toegewezen buddy in San Diego en bezoek je regelmatig het Amerikaanse team om kennis te maken met je toekomstige collega's en werkomgeving. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarin je jouw Service Engineering skills naar een hoger niveau tilt? En zie jij het zitten om te verhuizen naar San Diego om daar het ASML team te versterken? Dan is dit de perfecte uitdaging voor jou!

Opmerking: als je Amerikaanse nationaliteit hebt, komt je in aanmerking voor een direct contract in San Diego.

Wat ga je doen?

Als GSC Engineer maak je gebruik van geavanceerde diagnostische tooling om hardware-, software- of systeemprestatieproblemen op te lossen in de hardware/prestaties van de machine, metrologie, verlichting en projectie, contaminatie en temperatuurregeling en Co2. Je bent de remote diagnostiek expert voor technische issues die zich voordoen bij wereldwijde klanten. Als Engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van problemen met betrekking tot apparatuur en prestatieproblemen in verschillende sub competenties. Je maakt gebruik van geavanceerde diagnostische hulpprogramma's om problemen met hardware, software of systeemprestaties op te lossen.

Verantwoordelijkheden

 • Deel uitmaken van de NPI-voorbereidingen om de vereiste vaardigheden en kennis op te doen om onafhankelijk veldescalaties te ondersteunen;
 • Technische problemen oplossen binnen jouw competentie en voorkomen dat het probleem zich in de toekomst opnieuw voordoet. Je lost complexe technische problemen op door data op afstand te analyseren, escalaties te beheren en on-site support te leveren bij klanten;
 • Het delen van kennis en expertise met collega's binnen het GSC en met lokale ingenieurs om de efficiëntie van onze klantenservice te verhogen. Je begeleidt trainees, geeft feedback over mogelijke verbeteringen en identificeert leerpunten door gebruik te maken van het Incident Repeat Prevention-proces.

Wie ben jij?

 • Je hebt een technisch Master of Bachelor diploma (Natuurkunde, Mechatronica, Elektronica, Procestechnologie, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek);
 • +/ 2 jaar werkervaring in de halfgeleiderindustrie of een vergelijkbare high-tech service omgeving;
 • Trouble shooting ervaring;
 • Ervaring met het oplossen van complexe technische problemen, het analyseren van data en het maken van toekomstgerichte actieplannen.

Skills

Als je op het snijvlak van technologie werkt, heb je altijd nieuwe uitdagingen en nieuwe problemen om op te lossen. Samenwerken is de enige manier om dat te doen. Bij ASML maak daarom deel uit van een creatieve, dynamische werkomgeving waar je samenwerkt met behulpzame collega's. Er is altijd ruimte voor creatieve en unieke inzichten. Je krijgt de flexibiliteit en het vertrouwen om te bepalen hoe je jouw taken het beste kunt aanpakken en problemen kunt oplossen. Voor deze functie zijn de volgende skills belangrijk:

 • Sterke communicatieve vaardigheden in het Engels (zowel mondeling als schriftelijk);
 • Sterk analytisch vermogen en een pro-actieve houding;
 • Flexibel in werktijden, reis- en werkomgevingen;
 • Zelfstandige persoonlijkheid;
 • Teamwerker, goede sociale vaardigheden;
 • Je bent service/klant gericht;
 • Je kan goed plannen en prioriteiten te stellen.

Diversiteit & inclusiviteit

ASML is een werkgever met gelijke kansen die het belang van een divers en inclusief personeelsbestand waardeert en respecteert. Het is het beleid van het bedrijf om personen in alle functietitels te werven, aan te nemen, op te leiden en te promoten, ongeacht ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, nationale afkomst, veteranenstatus, handicap, seksuele geaardheid of genderidentiteit. Wij geloven dat diversiteit en inclusie een drijvende kracht is in het succes van ons bedrijf.

Handig om te weten

Locatie

Deze positie bevindt zich ter plaatse in San Diego, CA. Het vereist aanwezigheid op locatie om persoonlijke werkgerelateerde evenementen, trainingen en vergaderingen bij te wonen en om teamwork, samenwerking en innovatie verder te waarborgen. Een flexibele werkplekregeling kan beschikbaar zijn voor werknemers die werken in rollen die bevorderlijk zijn voor werken op afstand (tot twee dagen per week).

Toegang tot gecontroleerde technologie

Deze positie kan toegang tot gecontroleerde technologie vereisen, zoals gedefinieerd in de Export Administration Regulations (15 C.F.R. § 730, et seq.). Gekwalificeerde kandidaten moeten wettelijk gemachtigd zijn om toegang te krijgen tot dergelijke gecontroleerde technologie voordat ze aan het werk gaan. Zakelijke eisen kunnen vereisen dat het bedrijf doorgaat met kandidaten die onmiddellijk in aanmerking komen voor toegangsbeheertechnologie.

Fysieke vereisten

 • Routinematig verplicht om te zitten; lopen; praten; horen; gebruik handen om toetsenbord, vinger, handvat en gevoel; bukken, knielen, hurken, draaien, reiken en strekken. Af en toe nodig om over de campus te bewegen;
 • Af en toe tillen en / of verplaatsen tot 20 pond;
 • Specifieke zichtvaardigheden die vereist zijn voor deze taak zijn onder meer dichtbij zicht, kleurenzicht, perifeer zicht, diepteperceptie en het vermogen om de focus aan te passen.

ALLEEN VS: EOE AA M / V / Veteraan / Handicap.

Trefwoorden: EUV, lithografiemachine, Scanner, Scanner Hardware, Top/Bottom competenties, Metrologie, Verlichting en Projectie (ILP), Contaminatie en Temperatuurregeling, Bron, CO2, Bronprestaties, Bronvat, GSC, Global Support Center, VS, verhuizing.


Learn more about this job