Strategisch Contract & Supplier Manager Soft Services

Other corporate functions

Real Estate

Facility management

Other job categories

In a nutshell

Location

Veldhoven, Netherlands

Team

Other corporate functions

Work Experience

3-7 years

Job Category

Real Estate, Facility management, Other job categories

Travel

10%

Job ID: J-00267775-633

Introductie

Heb je ervaring met het strategisch managen van leveranciers en contracten op het gebied van soft services?
Is samenwerken jouw tweede natuur en vind je het leuk om in een snel veranderende, dynamische en complexe omgeving te werken om de groei van ASML te faciliteren? Ben jij een pragmatische aanpakker?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

De Contract & Supplier Manager is met name actief in het strategisch management en beheer van contracten en leveranciers ten behoeve van de soft services in Nederland (met name Veldhoven). Binnen ASML betekent het management en beheer van contracten en leveranciers echter niet alleen maar het bewaken van hetgeen contractueel afgesproken is. Minstens zo belangrijk vinden wij het samen doorontwikkelen van contractuele afspraken, processen, performance, samenwerking en van de mensen die daar iedere dag de beste uitvoering aangeven. Dit betekent, gezamenlijk, het steeds weer beter maken van de interne bedrijfsvoering, de supply chain en het ontwikkelen en uitbouwen van partnerships met onze leveranciers.

Zo draag jij niet alleen bij aan een consistente set van top services binnen de gebouwen van ASML, maar ook aan de ontwikkeling van anderen en jouzelf. Of zoals we het binnen ASML zeggen; een organisatie ontwikkelt en groeit alleen maar als haar medewerkers en partners zichzelf ook ontwikkelen. Daar geven we dan ook alle ruimte voor.

Jij ziet hoogover toe op de naleving van de contractafspraken en monitort de samenwerking en contractprestaties. Daarbij lukt het je om snel te schakelen en op verschillende niveaus te opereren. Je weet dus niet alleen een goed advies te geven en de oplossing te implementeren bij complexe en strategische vraagstukken, maar zorgt er in samenwerking met de Managing Agent ook voor dat er op tactisch niveau de juiste zaken gebeuren om goed inzicht in contractperformance en kosten te behouden.
Naast het managen en beheren van contracten en leveranciers, ontwikkelt de Contract & Supplier Manager ook samen met inkoop sourcingplannen.

Uiteraard heb je ook kennis en ervaring in het tenderen van diensten binnen het soft services domein.
De rol van de Contract & Supplier Manager is met name gericht op Veldhoven, waarbij je op verzoek (op afstand) global collega’s ondersteunt.

De campus in Veldhoven faciliteert dagelijks een aansprekende en inspirerende werk-, en deels leefomgeving, voor +/- 18.000 medewerkers.

Samen met een andere collega Contract & Supplier Manager ben jij dus verantwoordelijk voor het strategische contract management van de soft services contracten in Nederland (met name Veldhoven). Samen hebben jullie de contracten verdeeld en ligt jouw focus met name op Office Cleaning, Cleanroom Cleaning, Waste, Furniture, Acces & Mobility en Employees Services (gemaksdiensten voor medewerkers op de Campus; denk aan supermarkt, sportschool, kapper, massage).

Belangrijkste Verantwoordelijkheden:

 • Strategisch contract- en performance management, sterker nog, door jou gaan we dit nóg professioneler doen!
  De data uit verschillende bronnen weet jij om te zetten in bruikbare managementinformatie, KPI’s en stuurcijfers; hier krijg jij energie van!
 • Beheren en door ontwikkelen van relaties met leveranciers met als doel duurzame en betrouwbare partnerschappen tot stand te brengen die leveranciers, en ASML, stimuleren om hun diensten producten en samenwerking continu te verbeteren.
 • Opstellen van de jaarlijkse budgetten voor jouw contracten en gedurende het jaar rapporteren over de uitnutting hiervan.
 • Samen met inkoop het ontwikkelen van sourcing strategieën ten behoeve van aanbestedingen.
 • Prominente rol bij aanbestedingen.
 • Het optimaliseren van contracten waarbij we continue streven naar juiste verhouding in kosten en kwaliteit.
 • Het opstellen en/of verder doorontwikkelen van standaarden en processen en stimuleert data gedreven werken binnen het team en onder de leveranciers.
 • Je fungeert als sparringpartner voor het management.

Opleiding en Ervaring

 • 5-7 jaar relevante werkervaring in het managen van grote/complexe contracten op het gebied van Soft Services.
 • Ervaring met en kennis van uitbesteding vormen zoals Managing Agent en IFM is een pre.

Persoonlijke vaardigheden

ASML Veldhoven is continu in beweging en ontwikkeling. Ben jij iemand die zichzelf ook graag continu ontwikkelt, graag deel uitmaakt van een wereldwijde Corporate Real Estate afdeling en enthousiast is om betrokken te zijn en bij te dragen aan een nieuwe en innovatieve manieren van werken?Je werkt graag samen met je collega’s en bent een echte verbinder

 • Je bent goed in verbanden leggen, waardoor je snel het juiste inzicht hebt.
 • Je kunt snel schakelen in een dynamische omgeving met veel stakeholders.
 • Je kunt op strategisch niveau denken en acteren, maar ook de stap naar tactisch en operationeel niveau kun jij makkelijk maken.
 • Je bent een zelfstarter die gericht is op het continu efficiënter en effectiever willen werken en organiseren.
 • Je wilt weten waar je het over hebt en indien nodig krijg jij de onderste steen boven!
 • Je bent in staat om samen een visie te creëren.
 • Je bent gefocust op het resultaat.
 • Goed ontwikkelde analytische vaardigheden en financieel inzicht.
 • Je houdt van pragmatiek en zorgt ervoor dat dingen simpelweg voor elkaar komen!

Overige informatie

ASML is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van apparatuur voor het maken van chips.

Het Soft Services team binnen de afdeling Corporate Real Estate draagt zorg voor het ontwikkelen en beheren van soft services om de medewerkers van ASML optimaal te faciliteren. Het team bestaat uit 3 Soft Services specialisten, 2 Contract & Supplier Managers, 3 Security Managers en de Manager Soft Services & Security. Daarnaast werk je veel samen met inkoop en de Managing Agent.

De functie van Contract & Supplier Manager is een fulltime functie. Parttime werken is echter wel bespreekbaar. Hebben we jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel met je CV en motivatiebrief.


Learn more about this job